Crema de lapte cu migdale

de anca_rm in Prajituri, 18 Mar 2014 | 6159 vizualizari

 

Gata in aproximativ 20 minute , este desertul perfect cand suntem pe fuga.

 

INGREDIENTE

  • 750 ml lapte
  • 1 lamâie
  • 1 lingura faina de grâu
  • 50 g faina de migdale , sau 100 gr migdale macinate
  • 3 oua
  • 150 g zahăr
  • Pentru servit:
  • fulgi de migdale
  • ciocolată
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema de lapte cu migdale:

Laptele se pune la fiert cu coaja rasa de lamâie si când da în clocot se da deoparte.

Între timp, galbenusurile se freaca bine cu zaharul si cele doua tipuri de faina.

Peste galbenusurile frecate punem cateva linguri de lapte cald , si turnam peste restul de lapte fierbinte .

Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana cand se ingroasa  

Impartim in cupe , lasam la racit si dam la frigider .

Se serveste rece cu fulgi de migdale si ciocolata

 

 

TIPS-URI

1

daca folositi oua cumparate din magazin o sa obtineti o crema deschisa la culoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema de lapte cu migdale" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu aroma de portocale